Wijncursussen De Eerste Soester Wijnschool

logo_sdenDe onafhankelijke* wijnschool voor SDEN wijncursussen in de driehoek Gooi: Amersfoort – Hilversum – Utrecht met gecertificeerde wijndocent.
M: 06-24 20 79 11

Eerstvolgende wijncursussen waarbij nog plaats is, starten op:

Proef! “Een sprong in de wijn”: Vrijdag 3 april
SDEN-1 Wijnvignet:  6 en 20 maart (twee lessen)
SDEN-2 basiswijncursus: woensdag 4 maart (vijf lessen +blindproefavond)
Vuelta 02: donderdag 23 april (3x)
SDEN-3  Wijnbrevet: maandag 18 mei (10 lessen)
SDEN-3 /SLOW; Schakeltraject start basis op niveau SDEN-3: donderdag 10 september (10 lessen)
Schakel07-niveau 1: dinsdag 29 september (10x)
Schakel02-niveau 2: dinsdag 8 september (10x)
 

wijndocentWijncursussen

registerwijndocentDe Eerste Soester Wijnschool, onderdeel van “het Wijncoachingbureau Marja van Beek” dat opgericht is in 2008, is gespecialiseerd in het geven van landelijk erkende wijncursussen, wijnproeverijen, wijnmasterclasses en wijnevenementen. Het slagingspercentage ligt zeer hoog, mede door het werken in kleine groepen! Geen zaaltjes  in hotels of restaurants, geen grote klaslokalen, maar een prettige proefruimte in de wijnschool. Het docententeam bestaat uit gecertificeerde wijndocenten voor de opleidingen voor de landelijke SDEN-examens als het Wijnvignet, de Wijnoorkonde en het Wijnbrevet die leiden naar de vinologenopleiding aan de Wijnacademie. Daarnaast zijn  er met regelmaat Nederlandse sommeliers  in De Eerste Soester Wijnschool om een masterclass over een wijn-stijl of wijnstreek te geven!

Persoonlijke begeleiding

We geloven sterk in persoonlijke aandacht. Daarom worden de lessen verzorgd in kleine groepen. Hierdoor is er veel ruimte voor interactie. Verder  kun je vanaf de start altijd terecht met al je vragen over wijnen, wijn&spijs of eventuele vervolgopleidingen. Dit kan telefonisch, we ‘appen’ of mailen. Deze intensieve begeleiding maken de cursusavonden uniek in hun soort.

Onafhankelijk!

We zijn een absoluut onafhankelijke wijnschool! Dus niet afhankelijk van wijnimporteurs, wijnproducenten en wijnwinkelketens. Bij ons staat wijnkennis aan de eenzame top in het vaandel! Geen commercieel belang!

Wil je meer leren over wijn? Kom dan naar de Eerste Soester Wijnschool en volg hier een van de vele wijncursussen. De Eerste Soester Wijnschool heeft een wijncursus voor iedereen, dus ook zeker voor jou! Lees hieronder meer over de proeverijen en de verschillende cursussen, de opbouw, de inhoud en de prijzen.

*Wat betekent SDEN?
Het keurmerk SDEN heeft SWEN per 1 oktober 2015 vervangen. SDEN staat voor ‘Stichting Dranken Examens en Normering’ en heeft als uitgangspunt een gecontroleerde strikte scheiding tussen opleiden en het afleggen van een examen. Zodoende krijgen de diploma’s van 1 tot en met 5 een gecertificeerde status.
SDEN is dranken breed. Naast wijn worden er ook examens voor gedistilleerd en bier ondergebracht. Diploma’s behaald onder SWEN examens worden tot 1 januari 2016 erkend door SDEN.
Overigens zullen studenten en kandidaten niets van de verandering gaan merken. De prijzen en de zwaarte van de examens blijven ongewijzigd. Reeds behaalde diploma’s op basis van de SWEN normering blijven hun waarde behouden. Echter, SWEN diploma’s die zijn afgegeven na 1 januari 2016 zullen niet meer worden erkend voor o.a. het Slijtersbasisdiploma, Slijtersvakdiploma en als toelatingsbewijs voor de Vinologenopleiding.

Wijnlokaal-StuyvesantProeverijen in de komende maanden vind je onder  Agenda Wijnproeverij 2019!

Landelijk erkende cursussen

Privélessen: vind jij het moeilijk om de wijn goed te kunnen beschrijven? Is het gras bij de buren altijd groener dan bij jou? Volg je een schriftelijke wijncursus via een opleidingsinstituut? Bij de Eerste Soester Wijnschool kun je het wijnproeven onder de knie krijgen.  Ook kun je je inschrijven voor losse lessen van de opleidingen SDEN 2 en 3. Informatie?  Bel ons dan op 06-24207911.

Wijnvignet (SDEN 1)
Met deze cursus kun je in twee avonden het Wijnvignet behalen! Dit is de perfecte start voor de wijnliefhebber. Lees meer…

Basiscursus Wijnoorkonde (SDEN 2)
De wijncursus van 6 lessen voor de Wijnoorkonde bij Smaak van Wijn! Lees meer…..

Wijnbrevet (SDEN 3)
Je wijnkennis naar een professioneel niveau tillen? In tien dagdelen word je vakkundig voorbereid op het behalen van het Wijnbrevet Dit kan in de fast track, maar ook in de SLOW! Lees meer…

——————————————————————————————————————————

CursustafelBesloten groep
Wanneer je met een besloten groep een cursus wilt volgen, is de cursus aan te passen aan jullie wensen. Met een besloten groep kiezen we samen een geschikte datum en tijd, die voor jullie het beste uitkomt. Neem contact op met Smaak van Wijn om een afspraak te maken. [email protected] / 06 – 24 20 79 11

Smaak van Wijn Cadeaubon
Wil je een keer iemand anders blij maken met een Wijncursus van de Eerste Soester Wijnschool in Studio Smaak van Wijn? Geef dan de SvW Cadeaubon! Hiermee geef je niet alleen de mogelijkheid op één van de vele wijncursussen, maar ook op alle andere producten die verkrijgbaar zijn in Studio Smaak van Wijn.

De cadeaubon is te verkrijgen bij Studio Smaak van Wijn, Beukenlaan 37 te Soest.  Je kunt natuurlijk ook bellen of een mailtje sturen naar [email protected], dan leggen wij de cadeaubon voor je klaar of sturen hem op.

Aanmelden
Inschrijven voor één van de cursussen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wil je aan een cursus deelnemen met een besloten groep of heb je andere vragen? Neem contact met ons op: [email protected] of telefonisch:  06 – 24 20 79 11

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren