Wijncursussen De Eerste Soester Wijnschool

logo_sdenDe onafhankelijke* wijnschool voor SDEN wijncursussen in de driehoek Gooi: Amersfoort – Hilversum – Utrecht met een gecertificeerde wijndocent!
M: 06-24 20 79 11

 

SDEN-1 Wijnvignet -instapniveau € 105,00 (2 avonden incl. lesboekje) 
SDEN-2 Wijnoorkonde – basiskennis € 300,00 ( 5 avonden + een blindproefavond)
SDEN-3 Wijnbrevet – de verdieping! € 525,00 ( 9 avonden)
SCHAKEL 1 en 2

SDEN-1 Wijnvignet op vrijdag 28 januari en 11 februari (twee lessen)
SDEN-2 basiswijncursus: woensdag 19 januari (5 lessen & 1 blindproefavond)
SDEN-3  Wijnbrevet fast track: maandag 17 januari ( 9 lessen)

wijndocentWijncursussen

registerwijndocentDe Eerste Soester Wijnschool “SmaakvanWijn” onderdeel van “het Wijncoachingbureau Marja van Beek” dat opgericht is in 2008, is gespecialiseerd in het geven van landelijk erkende wijncursussen, wijnproeverijen, wijnmasterclasses en wijnevenementen. Het slagingspercentage ligt zeer hoog, mede door het werken in kleine groepen! Geen zaaltjes  in hotels of restaurants, geen grote klaslokalen, maar een prettige proefruimte in de wijnschool. Het docententeam bestaat uit gecertificeerde wijndocenten (met vinologenopleiding en WSET als achtergrond) voor de opleidingen voor de landelijke SDEN-examens als het Wijnvignet, de Wijnoorkonde en het Wijnbrevet die leiden naar de vinologenopleiding aan de Wijnacademie. Daarnaast zijn  er met regelmaat Nederlandse sommeliers  in De Eerste Soester Wijnschool om een masterclass over een wijn-stijl of wijnstreek te geven!

de WijncoachPersoonlijke begeleiding

We geloven sterk in persoonlijke aandacht. Daarom worden de lessen verzorgd in kleine groepen. Hierdoor is er veel ruimte voor interactie. Verder  kun je vanaf de start altijd terecht met al je vragen over wijnen, wijn&spijs of eventuele vervolgopleidingen. Dit kan telefonisch, we ‘appen’ of mailen. Deze intensieve begeleiding maken de cursusavonden uniek in hun soort.

Onafhankelijk!

We zijn een absoluut onafhankelijke wijnschool! Dus niet afhankelijk van wijnimporteurs, wijnproducenten en wijnwinkelketens. Bij ons staat wijnkennis aan de eenzame top in het vaandel! Geen commercieel belang!

Dat is ook de reden dat wij (zonder daar meer geld voor te vragen) meer tijd en extra avonden uittrekken om de  de wijnkennis over te brengen. Veel extra’s die het wijnwerken of de wijnhobby zo veel leuker maken!

Wil je meer leren over wijn? Kom dan naar de Eerste Soester Wijnschool en volg hier een van de vele wijncursussen. De Eerste Soester Wijnschool heeft een wijncursus voor iedereen, dus ook zeker voor jou! Lees hieronder meer over de proeverijen en de verschillende cursussen, de opbouw, de inhoud en de prijzen.

*Wat betekent SDEN?
Het keurmerk SDEN heeft SWEN per 1 oktober 2015 vervangen. SDEN staat voor ‘Stichting Dranken Examens en Normering’ en heeft als uitgangspunt een gecontroleerde strikte scheiding tussen opleiden en het afleggen van een examen. Zodoende krijgen de diploma’s van 1 tot en met 5 een gecertificeerde status.
SDEN is dranken breed. Naast wijn worden er ook examens voor gedistilleerd en bier ondergebracht. Diploma’s behaald onder SWEN examens worden tot 1 januari 2016 erkend door SDEN.
Overigens zullen studenten en kandidaten niets van de verandering gaan merken. De prijzen en de zwaarte van de examens blijven ongewijzigd. Reeds behaalde diploma’s op basis van de SWEN normering blijven hun waarde behouden. Echter, SWEN diploma’s die zijn afgegeven na 1 januari 2016 zullen niet meer worden erkend voor o.a. het Slijtersbasisdiploma, Slijtersvakdiploma en als toelatingsbewijs voor de Vinologenopleiding.

Wijnlokaal-Stuyvesant

Landelijk erkende cursussen

Wijnvignet (SDEN 1)
Met deze cursus kun je in twee avonden het Wijnvignet behalen! Dit is de perfecte start voor de wijnliefhebber. Lees meer…

Basiscursus Wijnoorkonde op SDEN 2 niveau
De wijncursus van zes lessen voor de Wijnoorkonde bij Smaak van Wijn! Lees meer…..

Wijnbrevet op SDEN 3 niveau
Je wijnkennis naar een professioneel niveau tillen? In negen dagdelen word je vakkundig voorbereid op het behalen van het Wijnbrevet Dit kan in de fast track van drie maanden, maar ook in de SLOW track van negen maanden, met een keer per maand les! Lees meer…

————————————————————————————————————

CursustafelUniek schakeltraject!
Als ‘Schakel’ tussen de SDEN – opleidingen en wat daarboven zit, ook op WSET niveau, kunt u in onze wijnschool terecht voor het “Dedicated Wijnschakelprogramma”. Ook als er niet verder gegaan wordt, maar men wil de wijnkennis als hobby aanhouden, is het een interessant en leuk traject!

Neem gerust contact op met SmaakvanWijn om een afspraak te maken. [email protected] / 06 – 24 20 79 11

Smaak van Wijn Cadeaubon
Wil je een keer iemand anders blij maken met een Wijncursus van de Eerste Soester Wijnschool in Studio Smaak van Wijn? Geef dan de SvW Cadeaubon! Hiermee geef je niet alleen de mogelijkheid op één van de vele wijncursussen, maar ook op alle andere producten die verkrijgbaar zijn in Studio Smaak van Wijn.

De cadeaubon is te verkrijgen bij Studio Smaak van Wijn, Beukenlaan 37 te Soest.  Je kunt natuurlijk ook bellen of een mailtje sturen naar [email protected], dan leggen wij de cadeaubon voor je klaar of sturen hem op.

Aanmelden
Inschrijven voor één van de cursussen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wil je aan een cursus deelnemen met een besloten groep of heb je andere vragen? Neem contact met ons op: [email protected] of telefonisch:  06 – 24 20 79 11

[easy_contact_forms fid=2]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wijnonderwijs