Wijndozen voor cursisten

Wijndozen voor cursisten

Wijndozen geselecteerd voor wijncursisten!

Een wijncursus volgen is een ding, maar wijnen leren begrijpen en verstaan, daarvoor moet toch echt heel heel veel geproefd worden. Dat maakt ‘Wijn’ eigenlijk best wel tot een dure hobby. De Eerste Soester Wijnschool stelt daarom voor alle cursisten unieke wijndozen samen die de wijnen uit het land waar we bezig zijn, weerspiegelen in het glas. De SDEN- eisen liegen er niet om.

Kennis

Zo moet je kennis hebben van de verschillende vitis vinifera druivenrassen die er zijn. Natuurlijk, de chardonnay, de pinot gris en chenin blanc maar ook albariño of montepulciano en zweigelt om maar enkele te noemen,  horen bij de examenkennis. Je moet van het bestaan weten, je moet ze herkennen in het glas. Wauw, dat is absoluut een moeilijke opgave, maar niet uitzichtloos! Vergelijk het met het leren lezen van een kind. Eerst krijg je het aap, noot, mies, later kun je zinnen lezen tot je uiteindelijk een boek kunt lezen maar bovenal kunt verstaan! Dan ben je er!
Als jij meer weet over de eigenschappen van een druif, een pinot blanc bijvoorbeeld, dan kun je ook verbanden leggen met wijn. Misschien niet direct de vinger op de juiste druif, maar wel begrijpen dat je geen gewurztraminer of riesling in je glas hebt. Lezen, leren, proeven! Wat een genoeglijke hobby toch.

Proeverijen

Andere mogelijkheden tot het verkrijgen van een groter proefgeheugen zijn natuurlijk de cepageproeverijen die we met regelmaat organiseren,  de blindproeverijen eens in de zoveel tijd en natuurlijk het lid worden van een van de proefgroepen. Op dit moment zijn ze allemaal vol, maar je kunt wel op de wachtlijst komen.

Wijndozen om te proeven

Zo zijn er proefdozen Frankrijk, Italië-wijndozenSpanje-Portugal, Duitsland-Oostenrijk en Nieuwe Wereld. De boxen zijn bij ons te bestellen tijdens de cursusweken en het spreekt van zelf dat deze (6 flessen in aantal), met grote korting te verkrijgen zijn.

Proefdoos Frankrijk

Proefdoos Spanje-Italie-Portugal

Proefdoos MiddenEuropa

Proefdoos Nieuwe Wereld

Wijndozen bestellen?

Heb je interesse in een proefdoos? Je kunt hem per mail, app of telefoon bestellen. Binnen 24 uur kan de doos geleverd worden of kun je hem bij ons ophalen.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren