Wijnen in Studio Smaak van Wijn

Wijnen in Studio Smaak van Wijn

Door: Marja van Beek

Wie de stoute schoenen aan trekt en richting Soest afslaat langs Soestdijk naar de buitenkant van Soest waar  ‘oudbouw en nieuwbouw’ elkaar bijna kussen, die komt vanzelf bij Studio Smaak van Wijn terecht.

Studio Smaak van Wijn biedt naast ruimte voor de redactie van Smaak van Wijn, naast het proeftafeltheater ook een diversiteit aan bijzondere wijnen aan. Wijnen met een verhaal! Natuurlijk, ‘t ja, het een ligt in het verlengde van het ander,  zullen al deze verhalen deel uit gaan maken van de wijnbeleving in deze Wereld van Smaak van Wijn.

Enerzijds doordat  de wijn misschien eens bij een wijntraining – wijncursus geproefd worden, anderzijds misschien eens in een tasting met thema naar voren zal komen, maar altijd iedere dag opnieuw omdat ze simpelweg door u mee naar huis genomen kunnen worden. Ze zijn namelijk te koop.IMG_4203

De wijnen zijn verdeeld over twee lijnen. De eerste is de Languedoc – Pays d’Oc Lijn. Sinds ik hier geweest voor de zomer van 2013 en de wijnboeren zelf gesproken heb, ben ik om! Helemaal. De lunch tussen de cipressen zal ik nooit vergeten, de wijnen van de terrassen van Gabrielle niet, de bijna gemiste vlucht naar huis ook niet  🙂

Pays d’Oc is goed vertegenwoordigd in de wijnkast. Zowel de wijn voor alledag, Cabernet Sauvigon, Chardonnay, Sauvigon Blanc, Syrah en Merlot uit de Languedoc liggen hier. Maar ook bloemig verfrissende Viognier, krachtige Syrah en ach.. zoveel.

De wijnkast is verder in zeven smaakstijlen verdeeld die oplopen van eenvoudig tot en met vol. Daartussen vind je krachtige wijnen, bubbels, elegante wijnen en ronde – adaptieve wijnen. Frisse wijnen en volle wijnen.

Sauternes in halve flesjes, droog Hongaarse furmint, prachtige – krachtige Chardonnay uit de Hemel en Aarde Vallei, fabuleuze bubbels uit de Alto Adige. Verrassende Cabernet Franc uit Chinon en  geinige Muscadet in een beugelfles 🙂

La Baume, Moulin de Gassac Guilhem, Bonnezeaux als kado, Hazendal – the last post of nee, the  last Straw in een klein subtiel flesje als zoetzuur frivole volle wijn, Niedermayer Pinot Bianco naast die van Bruno Sorg uit de Alsace. Diamantakis Syrah naast  het schap van de Barolo’s!

smaak van wijn tassen en stickers kleinAcht smaakstijlen, waarvan we er een vol gelegd hebben met water en een bijzondere olijfolie. Van Fattoria Bernardini. U moet gewoon zelf even komen kijken.