Wijnen uit Zwitserland

Het feeërieke bergachtige Zwitserland lokt ons jaar in jaar uit. In de winter om te skiën over de hellingen van de machtige alpen. In de zomer om te wandelen, te zonnen bij het meer van Lugano, te flaneren door Lausanne en uiteraard om wijngaarden te bezoeken.

In de bijzondere wijnkast van SmaakvanWijn liggen naast Franse, Italiaanse, Nederlandse, Duitse en Zuid-Afrikaanse wijnen vanaf nu ook Zwitserse wijnen!

  • Fendant les Terrasses AOC 2020
  • Chiar di Luna DOC 2020
  • Johannisberg de Chamoson AOC 2020
  • Syrah AOC uit Valais 2019

We weten allemaal wel dat de Fendant fantastisch lekker samengaat met kaasfondue. Maar ook bij de Raclette zet hij zijn beste beentje voor. De Chiar di Luna is een witte merlot uit Ticino. Wit van rood! Dat moet je echt eens proberen! Ik stel me een risotto voor met zeevruchten en dan een glas ‘Maneschijn’ 🙂
Johannisberg is een synoniem voor sylvaner. Dit is weliswaar een beetje verwarrend, want tot 1928 was de naam Johannisberg in Zwitserland het synoniem voor riesling 🙂 in het Wallis. Sinds 1928 is het het synoniem voor sylvaner. Een ander synoniem dat gebruikt werd, was voorheen “Gros Rhin”.
Heerlijk bij Oosterse gerechten. Fluweel zacht. Goudgeel van kleur; rond, zuiver, romig en intens met noten van rijp, exotisch fruit, kweepeer en bijenwas; een harmonische / levendige en frisse wijn; de verfijnde zuur / zoet combinatie zorgt voor een gebalanceerde afdronk.
De Syrah uit het Wallis is ook geen kleine jongen! Een uitstekende partner voor een mooi stuk vlees of een stevige oude kaas. Donkerrode kleur; in de neus geur van eucalyptus, een pepertje; kruidig met tonen van gedroogd donker fruit; mooie volle wijn, fris en sappig; soepel en elegant.

 .