Wijnen van de Kleine Schorre

Wijnen van de Kleine Schorre
bos bomen

Vanochtend vroeg liepen Bob en ik in het bos. Het valt echt op dat het er steeds droger uit gaat zien. Verder stikt het van de muggen en de teken. Brrrr. Daarna naar het postkantoor om het pakketje met handschoenen op te halen. Want, ja God zij dank, we zijn weer open. In de “Nieuwe Normaal”opstelling, dus in feite hebben alle cursisten min of meer privéles. Maar dat geeft niets, ik ben zo blij dat het gewoon weer kan.

hanschoen latex

Alles is geregeld. Iedereen heeft een eigen setje bestaande uit een doos tissues, handgel, waterflesje en desgewenst hygiënische handschoentjes.

Als wijndocent – registervinoloog zit ik nu bijna 23 jaar in het vak. En ik blijf iedere les weer leuk vinden. Altijd gezellige mensen om me heen. Een wijncursus doe je niet tegen je zin namelijk. Ook de jaren lesgeven aan de Hotelmanagement tak van de Business School Notenboom heb ik altijd als zeer inspirerend ervaren. Lekker sparren met de studenten over hun bijbaantjes bij de meest leuke restaurants en hotels. Studenten ha ha, die nu zelf kleine kinderen hebben! We blijven elkaar volgen! Soms zelfs in de wijnschool. Time flies!

Schakelklas in de wijnschool

Vanavond sta ik voor de Schakelklas, niveau 1. In de spotlights de malbec en de sauvignon blanc. Als thema staat de oogst op het programma. Sauvignon blanc, wat kun je hierbij eten. Wel het eerste dat me te binnenschiet is zo’n overheerlijke Geitenkaassalade. In de winter zou ik de geitenkaas dan grillen, in de zomer verkruimelen.

Welke wijn erbij?

Kleine Schorre

Niet alleen een SB wijn past hier goed bij. Ook de Auxerrois van De Kleine Schorre is hier perfect geschikt voor. Die komt vrijdag weer binnen! Een hele lading met Auxerrois, Rivaner, Blanc, Gris, Pinot Noir en de witte Barrique.

Domaine Horgelus

Voor de Geitenkaassalade moet je het volgende in huis hebben:
Kies een zachte geitenkaas.
Uitgebakken spekjes, zelf maken in de koekenpan, eventueel halen bij de supermarkt.
Komkommer (zaadlijst verwijderen), radijs in kleine plakjes
IJsbergsla en lollo rosso
Honing ( naar eigen smaak)
Olijfolie ( een goede extra vergine, ik kies altijd Italiaanse)
Balsamico

Maak hier met eigen creatief inzicht een mooie salade van. Buon Appetito.

Wijnschool-Soest