Wijnen&Zn locatie voor wijncursussen

Wijnen&Zn locatie voor wijncursussen

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150Dat wijn fantastisch materiaal is, blijkt ook gisteren weer in Apeldoorn, waar “De Eerste Apeldoornse Wijnschool” een ééndaagse cursus Wijnvignet heeft verzorgd!

In het cursuslokaal – lees gave proefruimte – van Wijnen&Zn aan de Koninginnelaan 40 zijn echte wijnliefhebbers verzameld en zetten zij zich aan de ruime proeftafel. Doel om eens en voor altijd de eerste verdieping van hun wijnkennis aan te brengen. Een fundament te leggen zeg maar. Stuk voor stuk allemaal stevige wijnliefhebbers, die niet schromen om te experimenteren met aankopen, op jacht naar die wijnen die het beste bij hun smaak passen.

IMG_0795Terwijl Wijnen&Zn eigenaar Jan Kalvenhaar in de winkel aan de gang is, spreken wij over druivenrassen, basissmaken, aroma’s, wijnstreken en wijnstijlen. In welke landen er wijn wordt geproduceerd, wat is kwaliteit en wat is ‘slobber’ al dan niet lekker. Ook concrete  kennis over wijnregio’s zoals de Alsace bijvoorbeeld waar we de wijn van ‘terroirist’ Martin Schaetzel proeven.

Over alles wat verder ter tafel komt. En dat blijkt heel veel te zijn 🙂

IMG_0787Aan het begin van de dag schuiven individuele wijnliefhebbers zonder band met elkaar aan en werken zich hun weg door de wijn. Aan het einde van de dag stapt een team van wijnliefhebbers van tafel!

Waarmee maar weer is aangetoond hoe veelzijdig wijn is! Natuurlijk, het is lekker, het kan je maaltijd maken of breken, maar daarnaast geeft het plezier om er samen over te praten, niet uit snobistische overweging, maar gewoon de wijn op zijn merites beoordelen. Zo kan het kan dus een machtig ‘smeermiddel’ zijn en een prima vorm van teambuilding.

De lunch bij Jannie in de grote keuken is zoals altijd weer uitgebreid en smakelijk! Buiten in het zonnetje, ja ja Wijnen&zn heeft een terrasje voor de zaak en daar de pauze doorbrengen, is niet verkeerd.
De Eerste Apeldoornse Wijnschool start na de zomer bij Wijnen&Zn met SWEN II, negen avonden lang. Een ééndaagse voor het wijnvignet is er weer op zaterdag 4 oktober. Inschrijven kan direct bij Wijnen&Zn op de site.

NB: In de Eerste Soester Wijnschool locatie Studio Smaak van Wijn kun je op woensdag 18 juni en woensdag 2 juli van 19.30 uur tot 22.15 uur  nog in twee avonden op voor het wijnvignet.

 Wijnen &Zn