Wijnfeesten vind je om de hoek in Rheinhessen

wijnfeesten

Wijnfeesten: Rheinhessen eert dit jaar feestelijk haar historische wijncultuur

De Duitse wijnstreek Rheinhessen viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. In 1816 kreeg dit gebied haar huidige naam en dat wordt uitbundig gevierd. De festiviteiten staan geheel in het teken van wijn dat in deze regio een nog veel langere historie kent: al in de vroege middeleeuwen werd de godendrank hier geproduceerd. De wijnfeesten in dit grootste wijngebied van Duitsland zijn daarom dit jaar zeker een bezoek waard.
In Rheinhessen ligt de nadruk steeds meer op kwaliteit en op biologisch verantwoord produceren. Dat is vooral te danken aan de nieuwe, jonge generatie wijnboeren die er een moderne visie op na houdt. Er worden hier meer dan tien druivenrassen geteeld. Tijdens de talloze proeverijen laten de Winzer je genieten van de vele mooie wijnen die ze hiervan maken. Elk dorp organiseert zijn eigen wijnfeest, maar er zijn ook enkele groots opgezette wijnfeesten in Mainz, Bingen, Alzey en Ingelheim. Meer informatie vind je op Rheinhessen.

Programma RHEINHESSEN 200 JAAR

Wijnmarkt Mainz. Van 25 tot 28 augustus en 1 tot 4 september. Dit jaar met een Great Wine Capital wijndorp, midden op de markt, met wijnen uit de beste internationale wijnstreken.
Wijnfeest Bingen. Van 2 tot 12 september, met elf dagen het langste en grootste wijnfeest aan de Rijn. Een week later wordt hier de Wijnkoningin van Rheinhessen gekroond.
Wijnfeest Alzey. Van 16 tot 20 september.
Rode Wijnfeest Ingelheim. Van 24 september tot 3 oktober bij de historische en romantische burcht van Ingelheim.

Weinforum Rheinhessen

Wijnfeesten-RheinhessenEchte wijnliefhebbers bezoeken het Weinforum Rheinhessen dat van 21 tot 23 oktober 2016 wordt georganiseerd in de Rheingoldhalle in Mainz. Hier kun je meer dan 200 bekroonde wijnen proeven uit de grootste officiële wijncompetitie van Duitsland. Een waar wijnwalhalla. Het is ook mogelijk om in de kelders en vinotheken van de wijnboeren zelf wijn te proeven. Uitgebreide informatie hierover vind je op Rheinhessen.

Over Rheinhessen-Mainz

Rheinhessen ligt zowat om de hoek, op nog geen drie uur rijden van Nederland en België. Ga je erheen dan tref je een indrukwekkende wijnwereld aan met veel mogelijkheden. Door de gunstige ligging is het vaak zonnig weer, wat belangrijk is voor wijndruiven en levensgenieters. Het is een wereld die je moet proeven en beleven: Great Wine Capital of the World Mainz – Rheinhessen. Vooral dit jubileumjaar.

Bewaren