Wijnfeestje met Koude Wereld wijnen

Wijnfeestje met Koude Wereld wijnen

Waar blijft de tijd

Ja, ik weet het, een super uitgekauwd cliché, maar wel een waarheid als een koe. (koe?)  Afgelopen weekeinde liep ik met mijn zoon nog in Valencia rond. Bijna 26 is die gast! Maar de dag waarop hij geboren is, is voor mij als gisteren! Zo ook het bestaan van Studio Smaak van Wijn. In november 2013 geopend als tastbaar onderdeel van het Wijncoachingbureau dat toen vijf jaar bestond. Aankomende  1 november gaan de wijnwinkel Studio Smaak van Wijn en De Eerste Soester Wijnschool hun zesde levensjaar in. Tja dat vijfjarig bestaan dat moeten we toch zeker vieren.

wijnfeestjeAndere insteek

Inmiddels is de wijnschool gegroeid in cursisten, maar ook in cursussen, naast het standaardpakket met de SDEN 1, 2, 3 niveaus vind je combiwijnworkshops als Kaas&Wijn en Chocolade&Wijn, masterclasses als Champagne by Beute en de Giro d’ Italia en daarboven op twee unieke wijntrajecten als extra verdieping na de het behalen van het Wijnbrevet: Schakeljaar en Bodem, theorie en praktijk.

Wijnwinkel van de Koude Landen

en dan de wijnwinkel. Langzaam maar zeker wordt deze geconverteerd in de winkel van de Noord-Europese wijnlanden. Door het opkruipen van de wijnklimaatgrens kun je steeds verder schitterende wijnen verwachten. Wij omarmen dat en zijn bezig met een Noord-Europese specialisatie. Binnen afzienbare tijd zul je bij ons terecht kunnen voor Nederlandse, Luxemburgse, Duitse en Belgische wijnen. Stap voor stap zetten we de winkel om. Verdwijnen alle andere wijnen? Nee dat niet, maar het accent gaat behoorlijk verschuiven.

wijnfeestjeHet wijnfeestje van de Koude Wereld

Gastronomen, Culi’s, Wijnkenners of gewoon liefhebbers van lekker eten en goede wijnen opgelet!

In samenwerking met Restaurant de Lage Vuursche en mijn persoontje als Vinoloog RV van Smaak Van Wijn en De Eerste Soester Wijnschool organiseren we op 23 oktober in De Stal te Lage Vuursche een event waar we u laten kennis maken met de oprukkende wijngrenzen van Europa.

Noord-Europese landen zijn serieuze wijnlanden geworden! Dankzij de klimatologische veranderingen maken Nederland, Luxemburg, Engeland en natuurlijk Duitsland  wijnen die alleszins de moeite van het proeven (en drinken) waard zijn.

Uitvoerige uitleg over deze wijnen met daarbij een vier-gangen menu wat is aangepast aan de wijnen, dat staat u te wachten op 23 oktober in Lage Vuursche. Een waar wijnfeestje dus! Ook krijgt u tussen de gangen door allerlei ins en outs te horen over het aantredende jachtseizoen.

Praktische Info voor het wijnfeestje

De avond start om 18.30 uur en we serveren het diner “en Table d´Hôte”. Superstrakke prijs € 59,-per persoon all in. Het is een doordeweekse dag dus wordt het niet te laat. Einde rond 21.30 uur.  Bel of mail voor uw reservering rechtstreeks met Restaurant de Lage Vuursche.

De wijnen die geproefd en gedronken worden, kunt u ook nog eens bestellen voor thuis. Alleen op deze avond tegen een heel speciaal tarief. Wijnen met prijzen vind u op de proeflijst die tijdens het menu wordt uitgedeeld.