To be corked or not …..

To be corked or not …..

Kurk of geen kurk

In de Wall Street Journal is het volgende interessante gekurkte verhaal over wijnfles afsluitingen te vinden. Alle wijnflesafsluitingen zijn nog niet onlosmakelijk verbonden met goede wijn 🙂

Leatty Teague: “Een paar weken geleden zat ik in een forensentrein op weg naar New York toen een groep mannen, achter in de dertig, de trein binnen kwamen. Ze hadden het over de beste plek om goedkope drank te vinden in de buurt van Penn Station. Van een Chinees restaurant waar ” een groot glas whisky ” 5 dollasr kostte, verschoof de discussie naar wijn. Een van de drie mannen vertelde dat hij was lid van een wijnclub, maar nogal geschrokken was toen de flessen die binnenkwamen, waren afgesloten met schroefdoppen . “Ik dacht ‘ Uh – oh,”  zei hij. Een van zijn vrienden antwoordde: “Uh – oh,” beide gingen er blijkbaar  vanuit dat schroefdoppen geen belofte voor kwaliteit zijn!

SvWLog

LEES HIER VERDER

Ik was verrast door deze uitwisseling. Wijnen gebotteld met schroefdoppen zijn zo gewoon dat ik veronderstelde dat iedereen wel zou denken dat ze net zo goed zijn als wijn die met een kurk afgesloten worden …….