‘Kijk met je ogen, ruik met je neus, proef met je tong – maar geniet met je hart.’ – Jos van Huijstee

HubrechtboekWijngenietgids van Hubrecht Duijker

Door de jaren heen zijn er vele wijngidsen verschenen. De encyclopedische werken en de redelijk voorspelbare wijngidsen zijn uitgewerkt. Maar er bestaat nog steeds een enorme ‘honger’ naar informatie over wijn. Wijnhandelaren geven aan dat wijnbeleving tegenwoordig anders is. Daarom deze wijngenietgids!

Hubrecht Duijker

Wijnproeverijen zijn gezellige avonden geworden waarbij de gastheer de proevers kennis laat maken met de verschillende soorten wijnen, vertelt over de gebruikte druivensoorten, achtergrondinformatie over het gebied en alles onder het genot van een hapje en een drankje, visuele presentaties en muziek. Mogen we het een wijn gathering noemen? Deze combinatie heeft Hubrecht Duijker vastgelegd in dit eerste deel van een nieuwe serie die qua look & feel aanschurkt van wat we kennen van Kinfolk en Cereal magazine. En inhoudelijk afgestemd op de wensen van de hedendaagse jonge wijndrinker. De wijngenietgids.

Wijntips

De Wijngenietgids is een kruising tussen boek en magazine en speelt in op de nieuwe trend van wijnbeleving.


 Uit het tegenwoordig ongelooflijk rijke wijnaanbod heeft vinpressionist Hubrecht Duijker persoonlijke favorieten geselecteerd van bekende en onbekende soorten, terwijl hij ook wijn-spijsadviezen verschaft, allerhande praktijktips, leuke wetenswaardigheden, smakelijke ervaringen en van alles over de kunst van het proeven. Dit gebeurt niet via lange verhandelingen of diepgaande beschouwingen, maar in een luchtige toonzetting via vooral korte, kernachtige tips: 365 in totaal. Bovendien creëerde Hubrecht het speciale smaakkatern Drinken op druif waarmee je wijnen van vijftien veel voorkomende variëteiten niet alleen makkelijk kunt herkennen, maar ook smakelijk kunt combineren.

Bewaren

Bewaren