Wijnhuis Ernie Els Wines

Ernie Els

Ernie Els Wines Stellenbosch Ernie Els, de Zuid-Afrikaanse golfpro, geboren in Johannesburg, staat bekend om zijn ‘tja, vloeiende, swingende swing. The Big Easy is zijn bijnaam. Naast een succesvol golfspeler is Els tevens de eigenaar van een fantastisch wijnhuis op de Kaap! Ernie Els Wines in Stellenbosch. Met dezelfde liefde als hij zijn golfbestaan beleeft, gaan de magistrale Zuid-Afrikaanse wijnen hem aan het hart.

Ernie Els Signature

Inmiddels zijn er meerdere ranges van deze winery op de markt. De wijnmaker van Ernie Els is Louis Strydom die van het allereerste begin rotsvast onderdeel van dit grotere geheel is. Hij is de schepper van alle Ernie Els wijnen. Met als bijzondere grote wijn de Ernie Els Signature! Een klassieke blend van maar liefst 5 Bordeauxrassen: de cabernets, merlot, petit verdot en malbec. De stokken staan op de noordelijke hellingen van de Helderberg. De druiven worden gescheiden gehouden om een zo ‘groot’ mogelijke wijn te kunnen maken.Twintig maanden op rusten en rijpen op eikenhouten vaten van 300 liter geven de finishing touch.

Ernie Els Big Easy

De Big Easy is de meer, inderdaad, easyer wijn. Wit is een cultivar van 100% chenin blanc druiven, een frisse wijn waar geen hout aan te pas is gekomen. Deze druiven komen uit wijngaarden van Stellenbosch, Durbanville en Perdeberg. Om frisheid te behouden, worden ze vroeg in de ochtend geplukt. De Big Easy rood is een mediterenean blend! Een mix van shiraz (60%), cabernet sauvignon (20%), 6% mourvedre, 6 % grenache, 5% cinsaut en tot slot nog 3% viognier. Volle wijn met een zee aan aroma’s! Maar uiteraard easy to drink! Tonen van rijp donkere fruit springen het glas uit. Chocolade, koffie en specerijen rollen door je mond. Realiseer je dat je een mand vol Rhonefruit in je glas hebt. Nou, ja op 20% na dan.

Ernie Els Varietals

De Varietal Range bestaat uit Ernie Els Merlot, Ernie Els Cabernet Sauvignon en de witte Ernie Else Sauvignon Blanc.
– Sauvignon komt van de wijngaarden Darling en Stellenbosch, maar wel de koelste plekken. De lage opbrengst komt in de vroege ochtend binnen en ziet alleen RVS. Resultaat is een wijn vol tropisch fruit, ananas, guave, groene tonen als paprika en een minerale ondertoon.
– Merlot geeft een mixture van gedroogde kruiden, kersen en pruimen. Misschien wat donkere chocolade in de neus. Zijdezacht in de mond. Hij kan goed ouderen, zijn opvoeding bestaat uit 14 maanden op 300 liter eiken houten vaten. HIervan is 20% nieuw.
– Cabernet Sauvignon uit deze range Is lekker droppig, peperig en vol bramen. Zachte tannines en pittige zuren houden elkaar in balans. De warme wijngaarden aan de noordkant van de Helderberg huisvesten maar liefst 5 verschillende klonen cabernet!

Big Easy Chenin Blanc € 10,75
Big Easy Rood blend    € 15,75

Op bestelling:
Varietal Sauvignon blanc  alleen per ds van 6 à € 12,25 p.fl

Varietal Cabernet Sauvignon alleen per ds van 6 à € 17,75

Ernie Els Signature € 59,00

Het perfecte cadeau voor een golfliefhebber!