Crémants & Bulles de Loire

Wijnproeverij Amsterdam

Leuk! Voor de liefhebber! Een prachtige wijnproeverij in Amsterdam met mogelijkheid tot het volgen van een workshop over de Bubbles van de Loire. Niemand minder dan Niek Beute verzorgt deze masterclass, dus je weet dat het goed proeft! Kun je deze niet volgen, weet dan dat Niek met regelmaat in Studio Smaak van Wijn in Soest te vinden is. In april start hij hier met een vierdelige ‘Tour de France”, in november is hij een onderdeel van de Najaarstrilogie: drie masterclasses waarbij een over …. inderdaad, bubbles zal gaan. De andere  twee gaan over wijnland Zuid-Afrika en wijnland Portugal!

 

loire-image001-2

PERSBERICHT

20 april Amsterdam: proeverij en masterclass Crémants & Bulles de Loire
15 importeurs aanwezig op 10e etage SKYY bar Westcord Fashion Hotel

Amsterdam, 6 april 2016 – Op 20 april organiseert Pitch PR in opdracht van Loire Valley Wines een uitgebreide proeverij in Amsterdam. Vijftien importeurs, waaronder Residence Wijnen, Wijnkoperij Okhuysen, Wijn Verlinden, Wijnimport J. Bart en Wijnkoperij de Hermitage, zullen hun mooiste Loire bubbels presenteren aan pers, horecaondernemers en sommeliers. Een ongekend aanbod aan kwaliteitsbubbels wordt vrijblijvend gepresenteerd in de SKYYBAR Amsterdam; horeca en wijnprofessionals zijn welkom tussen 14.00 en 17.00 uur.

Uit de Loire komen fantastische mousserende wijnen, de zogenaamde “fines bulles de Loire”. De crémant de Loire is bekend, maar ook de andere AOP’s uit de Loire zoals Vouvray en Saumur brengen mooie mousserende wijnen voort. Deskundigen voorspellen dat consumenten komende jaren steeds vaker mousserende wijnen zullen gaan drinken. Zeker nu de zomer in aantocht is en de beachclubs, night clubs en terraslocaties weer meer bubbels gaan promoten en verkopen, vragen we de aandacht voor Fines Bulles de Loire.

Masterclass

Niek Beute, topsommelier en absolute Loire fan, zal tweemaal een masterclass over de Fines Bulles uit de Loire verzorgen.

Datum woensdag 20 april 2016
Tijd vrije inloop van 14.30 uur tot 17.00 uur
Masterclass om 15.00 uur en 16.00 uur
Locatie SKYYBAR Hendrikje Stoffelsstraat 1, Amsterdam (Westcord Fashion Hotel)
Parkeren Onder het hotel of aan de straatkant

Deelname aan de proeverij is gratis. RSVP voor 15 april via [email protected] .

Over InterLoire
InterLoire (Interprofession des Vins du Val de Loire), de interprofession achter de Loire Valley Wines is een samenwerkingsverband van de wijnproducenten en exporteurs in de Anjou, Saumur, Nantes en Touraine regio’s, met als doel hun Appellation d’Origine Protégée (AOP) wijnen te beschermen en verder te ontwikkelen. Dit omvat een totaal van 49 AOP wijnen, uitgespreid over een gebied dat reikt van Nantes tot Blois, met een variatie aan (mousserende) in rode, rosé, witte én zoete wijnen.
InterLoire heeft vier belangrijke pijlers:
Ter verhoging van de bekendheid en promotie van het imago van de AOP wijnen uit Anjou, Saumur en Touraine, zowel in Frankrijk als daarbuiten.
Ter verbetering van de kwaliteit van deze wijnen en ter ondersteuning van de regionale, technische ontwikkelingen.
Ter organisatie van gezamenlijke professionele evenementen en het bouwen en onderhouden van relaties, onder controle van de autoriteiten.
Ter publicatie van de economische markt analyses
Het belangrijkste uitgangspunt van de InterLoire is om op een duurzame manier een van de drie meest belangrijke wijn producerende regio’s van Frankrijk continue te blijven verbeteren.