Twee Perswijn wijnproeverijen in Amsterdam

Wijnproeverijen Amsterdam! 1. Champagneproeverij!

champagne-de-kas‘Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.’ F. Scott Fitzgerald, en met hem vele anderen, was zeer uitgesproken als het Champagne betrof!

Op maandag 7 september zal in het Amstel Hotel te Amsterdam voor professionals en consumenten een mooie selectie van bekende en minder bekende Champagnes te proeven zijn. Van 12:00 tot 17:00 uur is de proeverij uitsluitend toegankelijk voor professionals in de wijn (handel, horeca, pers), maar …. van 18:00 tot 20:30 uur mag de wijnconsument zijn of haar hart ophalen bij de proeftafels van de verschillende champagnehuizen. Hieraan nemen onder andere de volgenden huizen deel:

Billecart-Salmon
Dom Pérignon
Jacquesson
Krug
Moët & Chandon
Palmer & Co
Ruinart
Taittinger
Veuve Clicquot

Exclusief dus, dat kan je wel zeggen!
De organisatie is in handen van Perswijn, het wijnmagazine voor liefhebbers en professionals.

Klik hier als u als wijnliefhebber aan het avondprogramma (18:00-20:30 uur) wenst deel te nemen.
Let op: Smaak van Wijn geeft tien kaarten weg voor dit prestigieuze evenement! Cursisten van De Eerste Soester Wijnschool en alle lezers van de wijnkrant zijn dan ook van harte uitgenodigd om de wijnpuzzel 01 elders in de wijnkrant op te lossen.  De eerste tien goede inzendingen ontvangen de Champagne-avond cadeau! In het Amstel Hotel!

perswijn-selectWijnproeverijen Amsterdam 2. Perswijn Select!

Een andere bijzondere proefdag is zondag 25 oktober! Dit is een overzichtsproeverij.
Per jaar worden meer dan 5.000 wijnen geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Wijnen van zeer diverse herkomst, maar heel vaak van hoge kwaliteit. Een topselectie van deze wijnen is tijdens Perswijn Select te proeven. Ook een deel van de finalewijnen van het Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2015 én Najaar & Winter 2015 staan voor u klaar!

Ook zijn er op deze dag meerdere begeleide proeverijen te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de proeverij van Cathy Moerdijk.

Bestel hier de kaarten voor Perswijn Select!.

13:00-14:00 uur: Wijn-spijsproeverij o.l.v. Cathy Moerdijk van Wijn & Ko (Wijnbar van het Jaar 2015)

Tijdens deze begeleide proeverij laat Cathy Moerdijk  – met wie ik jaren geleden eens een leuk wijngesprek had – samen met haar team de deelnemers ervaren hoe een klein gerechtje met een bepaalde wijn kan samensmelten. ‘Wijn is leuk en in combinatie met spijs nog leuker,’ is Cathy’s motto. Wat zet ze zoal op tafel? Asian Style Beef Salad bijvoorbeeld, van gemarineerde diamanthaas met soja, limoen, mango en sesam… En wat schenkt ze daarbij? Voor de harmonie een witte Italiaan, de Catulliano van Pratello, voor 100% gemaakt van de inheemse turbianadruif. En voor de spanning en sensatie: le Bois Martin van Joël Delaunay, een Sauvignon uit Touraine. Cathy en haar team geven vrolijk makende inspiratie!

Wijn & Ko ligt in hartje Haarlem en werd vorig jaar door Grootspraak uitgeroepen tot Wijnbar van het Jaar 2015.

Gezien het beperkte aantal plaatsen (25-30) kunt u per persoon maar aan één begeleide proeverij deelnemen.

Soest, 19 augustus 2015