Wijnreis naar Baden, het land van de zon

Wijnreis naar Baden, het land van de zon

Maar anders dan gepland

Weingut Dr. Schneider

Wat eigenlijk een start in de Ahr had moeten hebben, begon nu door de trieste omstandigheden in deze prachtige wijnstreek een stuk verderop. In de Nibelungenstad Worms. We zouden zoals altijd bij Jägerstübchen verblijven in Mayschoss-Laach. Een oogverblindend plekje langs de Ahr. Wat een verdriet. Op hun website zie je hoe de normaal vriendelijk kabbelende rivier zo vernietigend heeft huisgehouden. De familie en het personeel is gelukkig wel gezond, maar of het hotel ooit nog opnieuw geëxploiteerd gaat worden, is voor hun een grote vraag en vreselijke zorg.

Nibelungen

Kathedraal

In Worms zijn we een nachtje gebleven. Het weer was goed, zonnig en warm. De terrassen overvol met mondkapjes. Nee makkelijk met een grote hond een tafeltje te vinden is het niet. Maar ja uiteindelijk lukt het altijd wel. Dit jaar ligt de focus van het festival van Worms niet op de geschiedenis van de Nibelungen, maar op de hervormer Maarten Luther. De eenvoudige Augustijner Monnik die de wereld van de katholieke kerk op zijn grondvesten deed schudden. Deze wereldpremière is nog te zien tot het eind van deze maand. Op het terras van een van de vele Weinstubes, in het hart van de stad genoten we in de middag van een proeverij wijnen uit het eigen gebied.

Zwarte Woud

De reis ging verder, dieper Duitsland in, richting het Zwarte Woud waar we in het kleine, maar fijne stadje Badenweiler een gezellig hotelletje geboekt hadden. Serieus een aanrader! Hotel Neuenfels van Heidy Imboden en Jürgen Gerstetter. Het Zwarte Woud is fantastisch mooi. Natuurlijk hebben we veel wijnhuizen en wijngaarden bezocht, maar daarnaast ook heel veel kilometers gemaakt! Met Bob de bergen in. Plannen voor Zwitserland lagen klaar, helaas hadden we daar geen tijd meer voor. Dus…. dat blijft een prima tripje voor later dit jaar of het komende voorjaar 🙂 Immers, wat in het vat zit, verzuurt niet!

Weingüter

Twee wijnhuizen sprongen eruit, in Müllheim Dr. Schneider en in Freiburg Weingut Faber. Natuurlijk veel wijnen meegenomen voor de Ronde van Duitsland waar de start dit jaar in het zuiden van het land ligt op donderdag 9 september. Met leuke verrassingen zoals de Cabernet Dorsa en de Roter Gutedel bijvoorbeeld. Doe je mee? Het zijn drie avonden, over drie maanden verdeeld en er zijn op dit moment nog plaatsen.