Wijnschool-online

Wijnschool-online

Nieuw de Bouquet-Reeks: groene paprika  – banaanviooltjeschocoladehoutrozenboterleerappel

Deze activiteit van SmaakvanWijn en De Eerste Soester Wijnschool is gericht op educatie. Daar zijn we natuurlijk altijd sterk in en sterk mee bezig, maar er is naast het volgen van de cursussen
SDEN-1 – ‘Het Wijnvignet’
SDEN-2 – ‘De Wijnoorkonde’
SDEN-3 – ‘Het Wijnbrevet’: fast track  en slow track!

Schakeltraject niveau 1, 2
Wijswijnspijs
CombiWijnspijs
Giro d’Italia en de Vuelta
Masterclasses: Champagne, Women-Winemakers, Zuid-Afrika

nog zoveel te onderzoeken, bestuderen en zelfs te bezoeken, dat we besloten hebben de online-educatie meer in de schijnwerpers te zetten: Wijnschool-online. Meer toelichting op de verschillende opleidingsniveaus, meer achtergrondinformatie, meer over de grondstof van de wijn, de druiven zelf. Kortom, we willen het wijnpad voor iedereen makkelijker maken, de wijnen toegankelijker en zoals altijd, vooral ook van voetstukken afhalen.  Niet alleen omdat het kan, maar juist omdat het zo interessant is. En dat betreft dan de hele materie. De Bouquet-Reeks is gestart op  18 juni en is de zomerserie voor 2018.

Artikelen:
Wijndruiven
Hybriden en mutanten
Wijngaardbodem
Druiven, bodem en DNA
Bodemvoorbeelden

Wijn proeven, zelfde druif uit:
Oude Wereld versus Nieuwe Wereld
Twee regio’s
Verschillende landen op hetzelfde continent

Vragen

Maar dit moet ook een platform zijn waarop de wijnliefhebber, de wijncursist of wijnschool-onlinede aankomende wijnofiel zijn vragen kwijt kan. Wat we niet weten, niet kunnen beantwoorden, dat gooien we in de groep van wijnwijze wijndocenten! We komen er beslist uit. Dus schroom niet te vragen. En denk niet dat je vraag gek is, het is gek als je iets niet weet en het niet durft te vragen. Ieder zijn ding, zijn eigen metier.

Extra wijncursus na het Wijnbrevet

Van oorsprong tot glas! Zo kun je dat wel stellen. Sinds september van 2017 hebben we inmiddels ook een uniek opleidingsjaar toegevoegd aan het pakket van de wijnschool, het zogeheten “Dedicated wijnschakelprogramma”, een studiejaar boven het SDEN-3 niveau. Een brugjaar tussen SDEN-3 naar hoger, het zij SDEN-4 of de WSET kant op. In januari gaat de tweede lichting aan de slag. Kortom, blijf ons volgen, het zij via Wijnschool-online of face to face in de studio aan de Beukenlaan!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren