Wijnschool Soest

Wijnschool Soest

Female master sommelier

Wijnscholen heb je overal op de wereld. Er is meer dan de wijnschool Soest. Zeker. Zo is er de beroemde wijnschool “San Francisco Wine School” waar Madeline Triffon het tot de eerste vrouwelijke Master Sommelier bracht. Een waanzinnige prestatie kun je wel zeggen.

Een andere fameuze school vind je – hoe kan het ook anders – in Bordeaux. Het aanbod van de wijn-activiteiten van de wijnschool in Bordeaux is gericht op enthousiastelingen – gek op wijn, maar ook op journalisten en wijnmedewerkers in Frankrijk of in het buitenland.

Cornell

En wil je het helemaal te gek doen, dan ga je een weekje naar New York. Daar aan de universiteit in Ithaca, Cornell kun in juli een serieuze wijnstudie volgen, als onderdeel van het zomerprogramma. Spijtig genoeg stond deze in 1983 niet op het programma, anders had ik zeker mijn “beverage-management” ingeruild – met liefde – voor deze course.

wijnschool SoestWijnschool Soest

De kleine, bescheiden maar uiterst gemoedelijke en plezierige ‘Eerste Soester Wijnschool‘ leidt niet op tot sommelier, maar schept voor velen wel een stevig fundament om met vertrouwen de wijnwereld tegemoet te zien. Er is ‘voorzorg’ in de vorm van een introductie avond Proef! en de tweedelige wijncursus waar je je eerste wijnvignet mee kunt halen. En er is ‘nazorg’ in de vorm van blindproeverijen en ‘brush up’ wijnkennis avonden. Daarnaast, naast de reguliere programma’s die afgesloten worden met een SDEN examen biedt de school een innovatief en uniek wijnjaar aan als springplank naar de vinologenopleiding of een van de hogere WSET cursussen. Dit programma van tien maanden is uitsluitend en alleen in Soest te volgen en start ieder half jaar opnieuw. Het eerstvolgende schakeljaar bij de wijnschool Soest begint op 26 september. Er is nog op dit moment nog een enkele plaats.

Chillen met wijn

Enfin, als je niet in het spreekwoordelijke wijngat wilt vallen, weet dan dat je het hele jaar door bij ons terecht kunt voor allerlei wijnactiviteiten om op een ongedwongen manier met wijn bezig te zijn!  Je bent van harte welkom om eens te komen kijken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren