Wijnshop: Wijnen uit Duitsland

wijnshopWijnshop

Dat we naast De Eerste Soester Wijnschool in ons fijne pandje aan de Beukenlaan ook een bescheiden wijnshop voeren, is niet overal bekend! Speerpunt is en blijft natuurlijk ook de wijn uit Duitsland

Rheinhessen

Met regelmaat bezoeken we nieuwe en oude wijnstreken, gek op reizen zijn we ook. Natuurlijk heeft Duitsland een makkelijk te berijden, te bereiken en weids uitgestrekt wijngebied. We zijn er inderdaad graag en veel te vinden. Een van onze vaste wijnhuizen uit Duitsland is het huis van Petra & Hartmut Bernhard. Zij bezitten en bewerken zo’n 10 ha aan wijngaarden rond Frei-Laubersheim in Rheinhessen. In het hoekje van Rheinhessen, op de grens met de Nahe, vlakbij Bad Kreuznach.

Er zijn veel goede redenen om met deze wijnfamilie in zee te gaan, waarvan meer dan 60% van de ‘wijnbergen’ meer dan 25 jaar oud is. Alles wordt hier met de hand geoogst. Een enorme klus. Van de druif tot aan het glas verzorgen ze alles zelf. Ook de formidabele Sekt. Ja, Sekt met een hoofdletter. Winzersekt met de hand geplukte druiven met de hand ‘gerüttelt’ en uiteindelijk zonder bevriezen van de gistprop ontdaan. Uit tien flessen haalt men er negen. De dosage is vaak een scheut Beerenauslese. Prachtig zo nuchter en zonder poespas ze hier met de wijnen omgaan.

wijnshopHoe leuk is het om tijdens de reis met de jeep door de wijnheuvels te karren! Wat een feestje! Kom graag bij ons kijken naar de schatten uit Rheinhessen.

Silvaner-Riesling
Weissburgunder
Grauburgunder
Silvaner
Auxerrois
Gewurztraminer
Riesling Sekt

Spätburgunder
Dornfelder
Portugieser

Van het wijnhuis That’s Neiss uit de Pfalz hebben we de supergoede blend “That’s Neiss” in huis. Gemaakt van Cabernet Sauvignon en – Franc. Uit de Pfalz hebben we nog een rode wijn blend. Weer bijzonder, dit keer van pinot noir en cabernet sauvignon. Wijnhuis Binz Bratt!

De Moezel brengt ons bij het wijnhuis van Markus Hüls, die de kunst heeft afgekeken bij Markus Molitor en inmiddels over 5 ha steile wijngaard beschikt. De Riesling is een monumentje van de blauschiffer. En biologisch. En tot slot: De wijnen uit Baden en het Anbaugebiet Ahr volgen spoedig.

Ihringen