Wijnspinsels: Nederlandse wijn bij SmaakvanWijn

Wijnspinsels: Nederlandse wijn bij SmaakvanWijn

Nederlandse wijn is fijn

Nu nog in het bos, maar straks op weg naar de Betuwe. Vandaag gaan we verder met de inkoop van de Nederlandse wijn. Op weg naar het Betuws Wijndomein. Daar komt die briljante Linge wijn vandaan. Linge wijn bestaat uit verschillende lijnen, onder andere de Linge Parel, lekkere zachte bruis, heerlijk voor de zomer, op het terras, als aperitief maar ook geschikt bij een salade! Daarnaast hebben we weer voor de de Blanc de Noir gekozen. Deze witte wijn gemaakt van blauwe druiven, heeft een klein kusje van de schillen gehad. Hierdoor ontstaat een mooie zachte impressionistische gloed in het glas. Andere wijn is de Linge Barrique. Uitgerust op de barrique heeft hij. Hierdoor is hij iets krachtiger en voller volwassen geworden. Een wijn die moeiteloos de meest smakelijke visgerechten kan pareren. Ik zie hem al op tafel staan, naast een salade met gerookte zalmforel en asperges!

bosVerdroogd bos

Nu lopen we nog in het bos, hond Bob en ik, het is zo lekker in het lentezonnetje. Een jas is vandaag echt niet nodig. Zon straalt door de bomen heen. Om ons heen wel opvallend veel dode bomen. Afgebroken, tot op het bot versplinterd. Een wat acopalystisch gevoel geeft het, dat verdroogde bos. Ook waar normaal de slootjes vol staan met water, zie je nu niets anders dan de bodem. De droogstand is bereikt.

Wijnjaar 2019

Ik hoop voor alle Nederlandse wijngaarden dat het dit jaar weer zo’n fabulous jaar wordt als 2018. Met veel zon, maar op zijn tijd ook genoeg vocht in de vorm van regen. Dit jaar gaan we weer veel op pad. Naar alle uithoeken van ons land. Op zoek naar de briljanten en parels onder de Nederlandse wijn. Die zijn er genoeg tegenwoordig! Dat je alleen maar in Maastricht uitstekende Nederlandse wijn kunt krijgen is achterhaald. Ja zeker, deze is heerlijk, maar heeft echt niet meer alleenheerschappij!