Wijnspinsels: voor de zomer een wijnstudie?

Wijnspinsels: voor de zomer een wijnstudie?

wijnstudieWijnstudie oppakken

Opvallend veel mensen hebben interesse in de korte cursus SDEN-2 voor een wijnstudie “wijnkennis”. De stoelen in Soest, bij De Eerste Soester Wijnschool / SmaakvanWijn zijn niet aan te slepen. Hartstikke leuk, het is een fijne, maar best pittige wijncursus om te volgen, ook voor mij een heerlijke cursus om te geven. Tot aan de zomer zitten de cursussen voor de wijnoorkonde al weer helemaal vol, vandaar dat we gisteren besloten hebben nog een extra wijnstudie in te lassen, deze start op donderdag 23 mei.

Wijnhuiswerk

In een rustig tempo gaan we door de stof heen en hartje zomer houden we pauze. Dan zijn we er lekker even tussen uit om in september de cursus af te sluiten met een ronde door de Nieuwe Wereld wijnlanden en tot slot een gezellige blindproeverij!  Voor de zomerweken krijg je een berg “Proefhuiswerk” mee zodat je goed in de proefstof komt te zitten.

Zomereditie

Wil je de basiscursus wijn op volgen in de omgeving van  Utrecht, het hart van Nederland, dan is deze zomereditie een aanrader! De SDEN -2 is één van de drie landelijk erkende SDEN-wijncursussen.
Het is een cursus voor de wijnliefhebber die meer wil weten dan alleen wit of rood 🙂 In vijf avonden maak je kennis met de belangrijkste wijngebieden en leer je de basistechnieken van het wijnproeven. Geleidelijk aan breid je je wijnvocabulaire uit. Aan het einde van de cursus herken je de belangrijkste druivenrassen, beheers je de grondelementen van het wijnproeven en heb je een goed algemeen beeld van de wijnwereld.

Blindproeven ter aflsuiting

We sluiten de wijncursus af met een unieke Blindproefavond waarbij je verbaasd zult staan over wat je allemaal geleerd hebt. Wijnproeverijen, wijnaankopen, wijn en spijs combinaties, het zal je na deze cursus gemakkelijker afgaan. Je kunt de wijnbasiscursus afronden met het landelijk erkende examen, niveau SDEN-2 bij de Wijnacademie in Maarn.