Wijnstudie na de zomer

Wijnstudie na de zomer

zomerZomer

De zomer van 1976 was nog veel droger dan de zomer die we nu beleven: er was een neerslagtekort van 361 mm lees ik vanochtend in de Amersfoortse Courant. 1976, pff wat is dat lang geleden. Ik zat nog op de middelbare school en ging die zomer met onder andere mijn toenmalig vriendje en mijn beste vriendin naar een camping in Bakkum bij Castricum. Geweldig!

Het was het jaar voor ons examenjaar. Vaag bedachten we dat we binnenkort zouden gaan staan studeren, maar wat dat was nog in nevelen gehuld. Dat het voor mij eerst fysiotherapie zou worden, was nog een dikke mist. Later kwam de hotellerie en de wijnkennis om de hoek.

Studiekeuze

Zoveel voorlichting had je in die jaren nog niet, internet bestond niet, bellen ging gewoon met een echte telefoon. Mobieltjes, ha ha, in de verste verte nog niet aan de horizon te bekennen. Je bladerde door de dikke beroepenalmanak van Elsevier waar je alle studies en mogelijkheden in kon vinden terwijl je luisterde naar een bandje in de cassetterecorder 🙂

zomerNu zoveel jaar later typ je eenvoudige weg een woord in ‘google’ in en een stroom van opleidingen, adviezen en trajecten stort zich over je heen. Ook in de wijnwereld kun je ruim en breed terecht. Onder andere in hart van Nederland, in Soest bij De Eerste Soester Wijnschool. Na 15 jaar lesgeven aan de Business School Notenboom aan toekomstige hotelmanagers begon ik 5 jaar geleden mijn eigen bedrijf. De leukste, gezelligste wijnschool van Soest en omstreken.

Vinologie is een studie die breed is en zeker niet makkelijk. Het vereist absoluut veel studietijd, veel proeftijd en een helder analytisch vermogen om proefgegevens te kunnen interpreteren om vervolgens de juiste verbanden te kunnen leggen dankzij een stevige theoretische kennis. In Soest nemen we daar de tijd voor.

Chateauneuf

September starten

In september start het vinologisch leerjaar weer in De Eerste Soester Wijnschool. Wil je je inschrijven voor een van de opleidingen, dan kan dat via het inschrijfformulier op onze website. We gaan er nu even tussenuit, wat wijnstreken bezoeken, wat stranden aan doen, wat bergen beklimmen maar leuk om je in onze wijnschool te ontvangen! Nu al zin in!

 

LET OP: Onder alle inschrijvingen tussen 8 juli en 18 augustus verloten we twee vrijkaarten voor de Combiwijnworkshop Kaas&Wijn!