SvWTIP: winterse fotowedstrijd komt ten einde

Wat een ontknopingen vandaag! Maar liefst vier! Wie zijn de winnaars geworden van de winterfotowedstrijd, het Weense beeld, druivenras-druivensoort, het ‘voorwerp’….. en last but not least ‘Zind’!

sanne rotmeijerDe fotowedstrijd is weer even lastig als altijd. Zoveel leuke foto’s. Iedereen gebruikt zijn eigen invalshoek. Toch moeten we kiezen. En dat hebben we ook dit keer weer gedaan!
“Warm worden na een lange winterse dag met een glas wijn”

Van harte gefeliciteerd Sanne Rotmeijer uit Rotterdam! De prijs, een wijnproeverij naar keuze is naar je onderweg! Wordt het een avond Proef, een Hongaarse proeverij  of kom je straks naar de Rhône-avond? Het is aan jou. Dit is de link naar de Proefagenda!

IMG_5361Het beeld in Wenen staat in de tuin van Schloß Schönbrunn! Ooit het majestueuze imposante zomerpaleis van Keizerin Sissi!  Uit de vele inzendingen trokken wij  de naam van Toine van Wirdum uit Zaltbommel! Van harte gefeliciteerd Toine. De Grüner Veltliner van het huis Setzer staat voor je klaar.

Helaas heeft niemand het goede antwoord gegeven op de vraag over het verschil tussen een druivenras en een druivensoort!  Geeft niets. Volgende week verder puzzelen.

sabrerenSabreren doe je met een sable. Dat deze traditie al enkele honderden jaar oud is, wist Bert Pennock te vertellen! In de tijd van Napoleon gebruikte men – waarschijnlijk de platte kant  –  hun zwaarden om de champagnes te openen tijdens de overwinning die men behaalde!

Gefeliciteerd Bert, de Sylvaner Vieille Vigne staat voor je klaar in Studio Smaak van Wijn!

Dan last but not least wat is het afwijkende, het bijzondere aan de fles van Zind uit de Alsace! Een wijn van het domein Zind-Humbrecht. Wie won de Grand Cru Muscat Pfersigberg?

Olivier Humbrecht is de man van dit domein in het nostalgische Türckheim. Master of Wine en biodynamische wijnboer en –maker. De ‘Zind’ is een Vin de table. De voorgeschreven edele en gewone druivenrassen voor de Alsace worden vervangen door  onder andere de chardonnay. En deze laatste staat niet op de Alsacedruivenlijstje.  Deze wijn is gemaakt van chardonnay en auxerrois. En zo is het een a-typische wijn zou je kunnen zeggen. Een soort SuperAlsacer eigenlijk!

Gefeliciteerd Angela van ter Meij! De wijn is all yours!

Wil je ook wijn winnen? Volg ons en vind ons leuk op Facebook. We plaatsen iedere week nieuwe wijnpuzzeltjes op de pagina! Wie weet, geniet jij volgende week van een heerlijke, sappige, kruidige, krachtige of bubbelende wijn! Of stuur jouw ultieme voorjaarswijnfoto in! De nieuwe fotowedstrijd begint vandaag!

wintfotowedstrijduitslag 2013