‘Proef!’ een workshop wijn

Deze maand gaan we wat dieper in op de verschillende wijnopleidingen die je in Nederland kunt volgen! Wat komt er na het halen van het wijnbrevet! Het zwarte wijngat? Een leuke proefclub of op naar de Wijnacademie! Dit keer nemen we de ‘Proef!’ op de som! Een avond wijnworkshop die werkelijk geschikt is voor iedereen die van wijn houdt! Ook leuk om cadeau te geven of te krijgen bovendien!

LET OP: KIES JE NA PROEF EEN WIJNCURSUS VAN 5 of 9 LESSEN DAN IS PROEF! AL DIRECT DE AANBETALING 🙂

Wijn workshop
De workshop richt zich op het proeven van de meest belangrijke druivenrassen en hun kenmerken. Maar ook hoe proef je wijn nu eigenlijk! Wat is het verschil tussen slobberen, drinken en proeven 🙂 Je leert kleur, geur en smaak te onderscheiden. Aan de hand van simpele ‘handgrepen’ krijg je geleidelijk aan meer inzicht om een wijn te beoordelen op kwaliteit, prijs-kwaliteit en leeftijd bijvoorbeeld!

En zo maak je misschien kennis met een totaal andere wijnwereld dan die jij misschien tot aan dat moment kent, doordat je stapje voor stapje kwaliteit leert onderscheiden. Je wordt er blij van! Veel ‘Proevers’ gaan door. Stappen de weg die soms leidt tot aan de poorten van de wijnacademie.

Wijnkenner wordt je zo!
Hoe moeilijk kan het zijn! ‘Wijn is geen hogere wiskunde’ zegt ook Thérèse Boer in haar voorwoord van het boek “Wijnkenner word je zo” van Ophélie Neiman. Een geweldig boek met briljante illustraties van Yannis Varoutsikos. Leuk geschreven, lekker vlot, geen overdreven gedoe! Absoluut een aanrader voor op je tafel! Naast de wijn!
Dat en een avondje ‘Proef!’ en voor dat je het weet ben je een echte wijnkenner!

De wijnworkshop Proef! in De Eerste Soester Wijnschool wordt voor in het najaar twee keer gegeven: op dinsdag 22 september en op donderdag 12 november.https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/