worldwide brand van cepagewijnen

worldwide brand van cepagewijnen

Door: Rudie de Groot
Dress up for something different

Dieren zijn geliefd in de wijnindustrie! Van kikker tot stekelvarken, je komt van alles tegen! Kangeroes, leeuwen en zelfs uilen sieren de labels van menig wijnfles! En er is nog meeer! De wijnwereld lijkt nooit stil te staan en ontdekt steeds nieuwe mogelijkheden!

Tussock Jumper!
Waar Gert Jan van Arkel en Marc Oliveira elkaar vonden. Een wijnmarketeer en een wijnmaker slaan de handen in één en zetten een lijn neer van cepagewijnen uit elf verschillende oorsprongsgebieden. Beiden speuren ze de wereld af   naar nieuwe  vondsten!

Die worden dan gelabeld, voorzien van een beest uit het dierenrijk! Getooid met een rode trui zijn zij de ambassadeurs van Tussock Jumper. Zowel wijnen uit de oude, als uit de nieuwe wijnwereld vinden hun weg naar dit brand.  Het beste in prijs en kwaliteit van ieder afzonderlijk druivenras en gebotteld in het land van herkomst.

In 2011 werd Tussock Jumper gelanceerd in de Verenigde Staten met als doelstelling de consument één van de eerste wereldwijde wijnmerken aan te bieden. Gemaakt van bekende locale rassen. Lokale dieren worden als ambassadeur benoemd en  geportretteerd op het label.

Dress up for something different!
Nu ook in Nederland te verkrijgen bij de Jumbo en de C1000.  In de schappen zult u de Chardonnay met het varkentje, of nee, een wildzwijn misschien, de Chenin Blanc met de neushoorn, de kangeroe met moscato rosé en de Tempranillo met il Toro aantreffen!