Zomerwijnen van Domaine Horgelus Gascogne

Zomerwijnen van Domaine Horgelus Gascogne

Zomerwijnen uit La douce France

Domaine Horgelus ligt in de zonnige heuvels van de Gascogne. Deze regio, die al eeuwen bekend staat dankzij de Armagnac, heeft meer dan alleen dit distillaat! Veel meer. Krachtig rood, moelleux wit, stuivende frisse rosé en aromatische dorstlessende witte zomerwijnen met een snuifje eigen druif! Sinds de 80er jaren van de vorige eeuw worden er zulke zuivere wijnen gemaakt in dit rijke land van het zuid-westen van Frankrijk.

Diversiteit van Frankrijk

Wijnen uit de Gascogne, ze zijn nog niet zo bekend, hoewel we het toch verbluffend vaak in huis hebben. Colombard is een van de druiven die voor frisse witte zomerwijnen zorgt. Veel citrus en limoentonen. Veel sappigheid en toch niet al te streng, te strak. Er is veel meer onder de Franse zon dan rosé uit de Provence, bordeaux en bourgogne wijnen!

Domaine Horgelus

In 1978 startte Joseph Le Menn met het nu toonaangevende Horgelus. Inmiddels heeft zijn zoon Yoan de leiding overgenomen. De Tovenaar van de Gascogne is zijn bijnaam.

De wijngaard is 66 ha groot, daarnaast is er bos en weiland. Yoan is een wijnmaker van de jonge generatie oenologen en hij combineert zijn kennis met de aanwezige ervaring. Druiven worden vroeg in de ochtend geoogst, om maar zoveel mogelijk frisheid in de wijn te houden!

Rood, wit, rosé en moelleux

Ik kan niet anders zeggen dan dat het hele oeuvre van Le Menn bijzonder geslaagd is! De witte en rose varianten staan als een huis op warme zomerdagen. De puurheid van de eigen druif, de petit – en gros manseng drukt een herkenbaar stempel op deze wijnen. Samen met sauvignon blanc een match, made in heaven 🙂 De rode wijnen van tannat en merlot en van pure tannat zijn pareltjes onder de zuidwest Franse zon!

De zomerwijnen van de familie zijn verkrijgbaar in Studio Smaak van Wijn!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren