Zuid-Afrika cryptisch omschreven

Zuid-Afrika cryptisch omschreven

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie met Zuid-Afrika. Druivenras, wijnmaker, wijngaard, het kan van alles zijn.  De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren ter waarde van € 25,00. Deze kun je gebruiken als deelbetaling van een SDEN wijncursus of wijnactiviteit. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord(en), de naam of de wijnstreek dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” of “Vitis vinifera” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 04 juli rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op 5 juli volgt de nieuwe wijncrypto. Stuur je antwoord in!

Wil je meer weten van druiven en wijnen?  Deze zomer blijven we gewoon open en  staan er verschillende SDEN cursussen op de agenda van Wijnschool SmaakvanWijn.  Dus vind je het leuk om gewoon wat meer wijnkennis te hebben? Er zijn volop mogelijkheden in de wijnschool, van een avond tot aan tien avonden, tot aan een heel jaar. Nu extra veel aandacht, want de ‘klasjes’ zijn max 5 pax. Dus eigenlijk gewoon privéles. Je kunt ook best zelf een groepje formeren! Met data in overleg. Dat kan ook op vrijdagavond of in het weekeinde zijn! Deze wijndocente ziet je graag!

De omschrijvingen:

  • 1. Surfend over de golven, dromend van wijn
  • 2. Eikestad met Nederlandse roots
  • 3. Wie mooie wijn wil, werpe de eerste steen
  • 4. Zijn eerste wijngaardbezit lag bij Muiderberg
  • 5. Geen granaat, niet robijn, maar een edelsteen zal het zijn
  • 6. Zijn grootmoeder stichtte een school, verderop kun je walvissen spotten.
  • 7. De toren van Babylon ligt toch echt op deze helling  
  • 8. De grootste adrenaline kick kregen mijn kinderen op deze route
  • 9. Utrecht hoort bij Utrecht, Rome bij Italië, struisvogels horen bij …
  • 10.Hermitage en pinot dat hoort niet bij elkaar of toch?

De winnaar ontvangt een cadeaucheque met de post. Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂