Zwarte zaterdag

Zwarte zaterdag

Dagboek, vrijdag 29 juli

Zwarte zaterdag

Op zaterdag, zwarte zaterdag is het toch wel noodzakelijk het hoofd koel te houden! Het eerste nieuws wat tot me komt vanochtend is het beeld van lopende mensen met koffers achter zich aan slepend op weg naar Schiphol! Horror. Wat een bizarre wereld leven we toch!  “Extra controles Schiphol vanwege ‘signaal’ terreurdreiging!”

Liefde voor de wijsheid.

Voor het wijndagboek teken ik op dat we gisterenavond lekkere slobberwijn drinken. Wijn voor alledag. Bij een alledaags friet en hamburgermaaltje. Zo simpel kan het leven zijn. Zonder geweld, zonder oorlog, zonder ‘mijn God, jouw God– gedoe’. Geen Trumperiaanse dictator in het vooruitzicht, met zijn vingertjes bij de knop. Zorgelijk. Wat laten we achter als wij er niet meer zijn.

zwarte zaterdagBlauwe wijn

Maar goed, zover de filosofische gedachtes, terug naar de simpelheid. De wijn voor alledag. Mas de la Source van Domaine Vic. Uit Zuid-Frankrijk, de Languedoc.  In het rood, in het rose en in het wit te verkrijgen en goddank niet in blauw! Ook dat vind ik zo’n treurige gedachte! Waarom zou je blauwe wijn willen drinken? En al helemaal niet op zwarte zaterdag. Gisteren haal ik de boodschappen en wat schetst mijn verbazing! Hoog opgestapelde blauwe bubbeltjes wijn! Wahhh. Heb het niet aan een nader onderzoek ontworpen, want op dat moment heb ik een beetje haast. Maar evenzogoed, wat vind je eigenlijk van Vinho Verde of Vin Jaune …..  🙂 En zie voor nog meer kleuren het Wine World Colouring Book!

Eerlijke wijn

Met zijn drieën eten we het hamburgertje. Tuinbonen en sla erbij. Frietjes. Eenvoudig maal met een passende wijn. Heerlijk. Daan gaat weg en wij kijken ‘De Slimste mens’ met mopperkennispotje Maarten van Rossem en taaltechneut Philip Freriks. Alle vragen over wijn en eten zijn natuurlijk kat in het bakkie, maar de puzzels, die vind ik iedere keer weer lastig. Hoewel …. soms  zie ik opeens het licht.

 

 

Bewaren

Bewaren