Zwitserland, ronde door de wijngebieden

Zwitserland, ronde door de wijngebieden

Zwitserland en de wijnproeverij

We waren nog jong en zaten in Lausanne op school. Omdat het zo heerlijk was in Zwitserland wilden we er niet weg en we besloten er te blijven werken. Het werd een winterseizoen in de hotellerie van Andermatt (Kanton Uri).

Eerlijk is eerlijk, van wijn had ik toen nog niet veel verstand. So wie so moest er hard gewerkt worden, als we eens vrije tijd hadden, dan moesten we ons wasje doen en daarna konden we nog snel de piste op.
Na het werk in het plaatselijke kroegje, dronken we daar de Zwitserse schnaps van pruimen, vaak in de koffie. Wijn was nog niet zo ons ding.

De liefde voor Zwitserland is altijd gebleven. Misschien ook wel gevoed door de vele vakanties die we met onze ouders hier doorbrachten. Later werd dat Italië.

Goed, om nu een lang verhaal kort te maken. De Ronde van Duitsland in drie delen, krijgt een mooie vierde afsluiter. Dan wil ik graag de wijnen van Zwitserland laten ‘shinen’. Maar ook is deze avond los te boeken namelijk op donderdag 17 maart 2022.

Op donderdag 17 maart een Zwitserse wijnavond. Doe je mee? Iedereen kan er op inschrijven hoor. Het is een avond die in feite los van de Ronde van Duitsland staat, daarvan is het de vierde en afsluitende avond.

Kosten € 60,00 inclusief wat lekkere Zwitserse kaasjes 🙂
Start: 19.30 – ± 22.00 uur